Tuesday, June 9, 2009

Tips - om messer, markeder og utstilling

Nå er jeg i gang med siste innspurt til helgens lokale martn-dag! Og jeg gleder meg sånn til å sette igang! Jeg er alltid i hundre før jeg skal ut på en messe eller et marked. Jeg er veldig spent på mottagelsene, men jeg gleder meg til å komme ut blandt folk! Møte kundene der de er, møte andre utstillere ( jeg har nesten alltid flere visittkort med meg hjem for gode samarbeidsmuligheter ), og jeg liker så godt den følelsen av å komme hjem, sliten og mett på inntrykk, slenge bena opp i sofaen og fortelle mannen min om hva jeg har opplevd. Jeg synes sånt er så spennende!
Men det er noe minus ved sånne messer... Det blir ofte litt tamt.
Jeg deltok på et julemarked på et utrolig flott torg en gang, og de teltene som var utdelt var nitriste! Null pynt og de hang og slang. Utstillerne kan gjøre mye selv også ved å planlegge å pynten, belyse varene sine mer, og om de kommer fremfor bodene sine i steden for å gjemme seg bak på en stol, hadde mye hjulpet! ( Unnskyld kritikk, men det er så lite som skal til for å heve salget...) At man går litt hit og dit og ordner med varene gir også et litt mer avslappet miljø for kunden. Vis at du er tilgjengelig og følger med, men ikke forfølg kunden...

At de som arrangerer slike opplegg ikke tenker mer på fremstillingen er litt rart... Det resulterer også i at kundene rynker på nesa over litt høyere priser, de forventer at ting ikke skal koste mer enn en femtilapp, og gode varer risikerer å bli liggende fordi omgivelsene utstråler at her finner du mye jalla rask... Og det er synd, for det er jo på sånne steder du kan finne unike gaver og noe nabokona ikke har.

Husk at det skal være hyggelig og spennende å undersøke din bod - gjør den slik at de husker deg igjen senere!

Det er et litt billigsalgs-preget marked jeg skal på til helgen, så jeg skal ha mitt salgsbord, men jeg legger mest vekt på å legge grunnlag for senere salg, og lager opp masse reklame materiell folk kan ta med seg.
De dyrere varene mine skal stilles ut i et monter og avmarkeres fra billig-bordet slik at kundene kan "fristes" til å ta kontakt senere. Jeg har også hatt et impulssalg på et smykke som var priset til 3900,- på denne måten... så tenk aldri at du sikkert ikke selger noe - det er fy-fy :)

Håper å inspirere noen til å medvirke til at markedene blir en flott skattejakt!

No comments: