Sunday, July 19, 2009

Mom in Budapest
Vi har vært 4 dager i Budapest, i skikkelig HETT vær! Jeg synes det er helt greit med sånn type varme, og 2 åringen har vært super, tross svett panne, kjedelige lunsjer ( for han) og mye sitting i vogna. Han har egentlig bare vært litt vrang under middagene. Og da hadde vi plenty med lekebiler i veska, så det hjalp noen minutter. Jeg har også blitt en kløpper i å forklare hva ting er og holde på oppmerksomheten der. Og dikte morsomme historier. Man må bare glemme at folk ser rart på deg. Er ungen fornøyd, så er det det samme om man synger og klapper litt selv om man ikke er fjortis og full.

Jeg og mannen min er kjempe glad i å reise, og var fast bestemt på å fortsette med dette da vi fikk småtasser. Etter en ekstremt slitsom - zero sleep - tur til Sverige da 2 åringen var 2 måneder, og en bil - tur langs øst kysten av USA da han var 1 år, mistet vi nesten motet. Usa turen var veldig fin den, men bil ble byttet ut med fly, han sov dårlig og ble mer usikker for hvert sted vi var, og jeg klarte ikke slappe av et sekund. Men den siste uken hvor strand var eneste aktivitet, og jeg forelsket meg hodestups i hvite gyngestoler og fikk den største følelsen noensinne og ikke minst øynene opp for hvordan det var å være skikkelig glad og takknemlig for det livet jeg har( dette alene i en gyngestol ), innså vi at vi måtte nok forandre litt på eventyrlysten vår. Så i Januar ble det Chartertur til Puerto Rico på GrandCanaria. Tur-retur stranden hver dag. det var super BRA!

Så tilbake til Budapest:

Flyturer er alltid litt spennende med barn, og i forkant er det mye bekymring fra andre med spørsmål om hvordan lillegutt takler en flyreise.
Jeg kan aldri vite hvordan det blir, men det jeg kan bestemme, er at jeg skal ta det helt med ro, med full konsentrasjon på lillesinnatagg(om han blir det) Gråter han så gråter han, og da må bare de rundt takle det. De må også takle at jeg synger BÆBÆlille lam, Intro sangen til Lille rød traktor osv. Mannen min stemmer i. Han er en veldig god medhjelper, og så bytter vi på, og jeg håper jeg er en god medhjelper også. Jeg vet at jeg ikke får slappet av og lest med mindre vi er heldige og han sovner. ( Som idag og jeg fikk startet på nyinnkjøpte Australske Vogue Living- Collector`s Edition som jeg blogger om litt senere - ekstremt inspirerende)
Jeg tror at hvis man tar situasjonen for den den er, og klarer å se hva som må gjøres og ikke prøve å overse situasjonen og stresse seg opp, så kommer man langt. Lilletass var super trøtt - og jeg som VET det, må gjøre det jeg kan for at han skal få sove. Mamma og Pappa vet best, så da må man stå på det.
Jeg er ingen pedagog, for all del, men for meg funker den der. Jeg har opplevd foreldre som blir sinna på barna sine - man bør jo huske på at det er vi som har valgt å ta dem med oss og putte dem i den situasjonen de har havnet i...

Men jeg har noen tips da, for jeg anbefaler veldig å ta en tur til Budapest - men det skulle gjerne vært 5 dager... Vi fikk ikke kommet oss til Slottshøyden!

Jeg lager en punktliste ( må komme meg tilbake til Voguen min)

- Hotell(kun en erfaring og anbefaling) : Novotell Centrum Flotte, rene rom - Veldig god mat på hotellet, selv om frokosten var dyr. Fant et bakeriutsalg litt ned i gata som var billig og bra som frokost.


De har et lite klosserom til barna - utrolig enkelt og utrolig koselig å sitte der litt med 2 åringen og bygge tårn. Kvalitetstid på høyt plan!


Man må gå et godt stykke eller ta trikk/metro til sentrum. Avhengig av sprekhetsfaktor. Vi startet med å gå og gikk over til trikk....

- Ha med i kofferten : MINST MULIG! Du får fine klær til under 100 lappen, så GO SHOPPING! Vaci som er " shopping" gata var ok. Billige sko, men det var mye til samme pris som hjemme. Litt uttafor var det bedre!

- Gellert Bad - Kronglete labyrint - Ordne alt, håndkleleie +++ i kassa. Ellers veldig deilig med varmebad.

Jeg er i skikkelig mønsterdesign- mood fortiden, og fant masse inspirasjon på turen. Flott arkitektur med alle sine snurrerier. Jeg har tatt masse bilder, så vi får se hva det blir ut av det.
Jeg burde jo kun ha hodet fullt av ideer til Stabbursåpningen ( nyåpningen ) som er om 3 små uker, men det popper stadig opp noe nytt. Jeg har så mye som skal ut av hodet mitt når 2 åringen starter i barnehagen, men først ferie.


Jeg har lovet å ikke ta med pcen på ferie...

1 comment:

Line said...

Høres ut som en fin ferie, og at dere fint klarer å ta vare på familien samtidig som dere reiser :-) Det ene utelukker ikke det andre, helt enig med deg. :-)